11 AM | 08 Nov

PlayStation 4 megjelenés

Már csak néhány napot kell kibírnia a hazai játékosoknak, és Magyarországra is megérkezik a Sony következő generációs konzolja, a PlayStation 4.

Az új gépből már több mint kétmillió példány talált gazdára azóta, hogy november 15-én elstartolt Észak-Amerikában, november 29-én pedig Európa több országában, a hatalmas érdeklődés pedig látszólag nem fog megszűnni egyhamar. A japán vállalat folyamatosan igyekszik új konzolokkal feltölteni a boltok polcait, a maroknyi példányokat pedig pillanatok alatt elkapkodják a vevők.

Több helyen, így például a németországi üzletekben is valódi versenyfutás zajlott a gépért, így idén már csak a legszerencsésebbek juthatnak géphez, vagy azok, akik még időben előrendelték a saját példányukat. A magyarországi PlayStation 4 megjelenés december 13-án esedékes, ám a külföldi helyzethez hasonlóan csak azok számára biztos, hogy bekerül a TV mellé a konzol, akik még hónapokkal ezelőtt előrendelték azt.

A konzol debütálása szerencsére gördülékenyen lezajlott, ugyanakkor néhány balszerencsés felhasználó beszámolt különféle technikai problémákról az első napokban. Ilyen például a konzol LED állapotjelzőjének kéken történő villogása, ezzel együtt pedig nem jelenik meg semmi a képernyőn, de többeknél az is előfordult, hogy a PlayStation 4 nem adta ki a lemezt, vagy túlságosan hangos volt.

A Sony már vizsgálja a hibákkal kapcsolatos bejelentéseket, ám szerencsére ez csupán a játékosok kis százalékát érinti, a legtöbbeknek remekül működik az új konzol. A vállalat ígérete szerint karácsonyra érkeznek nagyobb szállítmányok, így bizonyos boltok polcain még biztosan megtalálható lesz a gép az ünnepek előtt.