11 AM | 25 Dec

Mit várjunk a CES-től 2014-ben?

Kevesebb mint egy hónap múlva, január hetedikén veszi kezdetét a világ egyik legnagyobb elektronikai rendezvénye, a CES 2014, melynek minden évben Las Vegas ad otthont. Az eseményen számtalan új eszközt, többek között táblagépeket, telefonokat és laptopokat mutatnak be a gyártók. Természetesen most sem lesz ez másként: már több pletyka is érkezett arról, hogy a Samsung bemutatja a 64 bites chippel, 16 megapixeles kamerával és fémházzal szerelt Galaxy S5-öt. Emellett a hajlított kijelzővel szerelt Galaxy Round is ott lehet majd a CES 2014 rendezvényen, amelyről a koreai vállalat várhatóan további információkat fog megosztani a jelenlévőkkel.

Sőt nem csak telefonok, de táblagépek és TV-k is bemutatkoznak majd ilyen speciális kijelzővel. Ugyancsak a Samsung gyártósorairól érkezhet a Galaxy Note 12.2, valamint egy eddig ismeretlen, 10.5 hüvelykes, AMOLED kijelzős tablet. Emellett a cég korábban már beszámolt arról, hogy januárban egy új televízióról is lerántja a leplet, így várhatóan a CES 2014 helyszínén fog bemutatkozni görbített kijelzős, több mint 11 millió pixel megjelenítésére képes eszköz. A nagyobb felbontás terjedésére reagálva a Netflix sem tétlenkedik: a médiaszolgáltató már bejelentette, hogy rövidesen 4K felbontásban is érkezni fognak sorozatok.

Természetesen a Microsoft szintén jelen lesz a rendezvényen: a redmondi óriás a Windows jövőjéről, valamint a Surface 2 és a Surface 2 Pro eladásairól egyaránt mesélni fog, illetve szó esik majd a Nokiával való közös tervekről, továbbá a nemrég piacra került szórakoztató rendszerükről, az Xbox One konzolról is.