10 AM | 19 Apr

Bútorok, igazságtalanul háttérbe szorítva

A panelházak elterjedésével hazánkban igen jellemzővé váltak azok a fürdőszobák, amelyek annyira pirinyóak voltak, hogy nem hogy fürdőszoba bútor, de még egy normál méretű kád is alig fért be. Épp csak felszerelhettünk egy tükrös szekrényt a mosdó fölé, ahol az arclemosót és a fogkefét tartottuk, de meg sem nagyon fordult a fejünkben, hogy mást tárolhatnánk a fürdőszobában.

Azok számára, akik vannak olyan szerencsések, hogy meg, illetve átépíthették álmaik fürdőszobáját, igazi újdonság lehet, a fürdés kellékeit vagy a fehérneműket fürdőszoba bútor polcain, szekrényeiben, fiókjaiban tárolni. Ugyanakkor reméljük, hogy ezek a szerencsések sem feledkeztek el arról, hogy vizes helyiségben, illetve a fürdőszobában termelődő párában csak akkor tároljunk zárt szekrényben textilneműt, ha megfelelően biztosítani tudjuk annak szellőzését, a fürdőszoba bútor levegőjének szárazságágát is.

A másik mostohagyerek, vagy mondhatnánk azt is, hogy még el nem terjedt újszülött a gardrób, illetve gardróbszekrény. A hazai lakások közül a régiekben nem nagyon kerültek kialakításra (hacsak nem a szekrénysor helyett készült a gardróbszekrény), az újaknak pedig annyira drága a négyzetmétere, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a külön gardrób kialakítását.

Érdemes meggondolni, hogy ha nincs is akkora lakásunk, hogy gardróbot alakítsunk ki benne, egyedi bútorkészítés elterjedésével – figyelembe véve, hogy az egyedileg készíttetett bútor nem biztos, hogy drágább, mint a botban vásárolt, ugyanakkor pont nekünk megfelelő – a lakások eddig kihasználatlan”ficakjait”, átjárókat, folyosókat kihasználva készíttethetünk egyedi beépített vagy gardróbszekrényt, amely alaposan megnövelheti a lakás pakolós helyeinek számát. Gardróbszekrény gyártásával kapcsolatos kérdéseidre ezen az oldaldon kaphasz választ.